נראה כי בשנים האחרונות הנושא של מטבעות וירטואלים הפך לאחד הפופולריים ביותר בתחום הכלכלה, ומדי יום יותר ויותר אנשים מבקשים גם הם לעלות על העגלה ולהשקיע באפיק הזה. יחד עם זאת נראה כי עדיין ישנה הרבה מאד דיסאינפורמציה בנושא, ואנו רוצים להסביר בקצרה מה זה בכלל אומר.
מה זה מטבע וירטואלי?
המטבעות הוירטואלים נקראים גם קריפטו או מטבע מבוזר. מדובר למעשה על אמצעי תשלום (סוג של מטבע ממש כמו השקל, היורו והדולר למשל) שנוצר באמצעים טכנולוגיים. לעומת המטבעות הרגילים שערכם נקבע על פי סחורה מסוימת או לפי קביעה של גוף מרכזי כלשהי, הערך של המטבעות המבוזרים נקבע על פי הסכמה בין חברי הרשת המשתמשים בהן. המטבע המבוזר המוכר ביותר כיום הוא ביטקוין, אך ישנם עוד סוגים רבים והמגמה רק הולכת ומתגברת.
סיכונים וביקורות
הבעיה המהותית לגבי הקריפטו היא ככל הנראה הרגולציה שכמעט ולא קיימת. הפיקוח של המדינות ושל גופים כלכליים על הכסף שעובר הוא כמעט אפסי ועל כן יש לא מעט כלכלנים שרואים בתחום הזה סוג של בועה כלכלית שעתידה להתפוצץ באחת ביום מן הימים.
מעבר לכך, בגלל שמדובר על כסף וירטואלי לחלוטין, הבעלים שלו חשופים לפריצות וגניבות ולפעמים אפילו לאובדן של הכסף בשל תקלות טכניות גרידא.
מטבעות וירטואלים בישראל
ועם כל הסיכונים, נראה כי רבים בארץ נמשכים מאד לתחום הזה ויש כאלה שאפילו מצליחים להרוויח ולהתפרנס מזה. מתוך כך הוגדרו המטבעות הוירטואלים בישראל ב-2018 כ"נכס חסר פחת", מה שהביא לכך שפעולות רבות הקשורות במטבעות הללו הן כאלו המחייבות דיווח למס הכנסה.
כעת, נשאר לחכות ולראות האם המטבעות הוירטואלים יהפכו לחלק עיקרי בכלכלה שלנו כאן ובעולם בכלל, או שכל הבועה הזו תתפוצץ כפי שמזהירים חלק מהכלכלנים.
מרחבי הרשת:
משחת בפנטן למניעה וטיפול של תפרחת חיתולים