בעולם של היום, כמעט לכל דבר יש לנו אפליקציה. אפשר להזמין קניות מהסופר דרך הסלולאר, לשדר ישירות לטלויזיה, ועוד ועוד…. אך לא רק לשלל שימושי היום יום קיימות אפליקציות אלא גם לשימושים טכנולוגיים. במציאות כזו, שהכל ניתן לשליטה בכף היד, ושגם על בעלי החיים והילדים ניתן להשגיח מרחוק, זה היה רק עניין של זמן עד שימציאו גם גאדג'ט שיודע לבדוק את בריאות בע"ח שלנו ולדווח בזמן אמת שמתחילה להתפתח מחלה כרונית אצלו.
הכירו את KEEPI ארגז חול שהוא גם וטרינר
הגאדג'ט החדש עליו אנחנו מדברים הוא סטארטאפ הנמצא כרגע בשלבי פיתוח מול חברת נסטלה ובשיתוף עם וטרינרים שונים ברחבי הארץ. מדובר בארגז חול בעל יכולת חישוב ולמידה עצמית העושה שימוש בחול מיוחד שיכול לחוש מינרלים שונים בצרכיו של החתול ואף לאתר חום גוף. החול הזה מעביר איתותים למודלת החישוב שיש בתוך הארגז ואם יש תסמינים חריגים שולח לבעלי הארגז נוטיפקציה מיידית על גבי מסך הנייד. בנוסף להתראות בדבר סימפטומים חריגים, יודעת האפליקציה המתקשרת עם הארגז גם לדווח לבעל החתול על תדירות ההגעה לארגז החול, חום הגוף של החתול ברגע נתון ונתונים נוספים אודות הרגלי החיים של החתול הפרטי. כעת כל שישאר לבעלים זה רק לקחת את החתול לוטרינר…..
סטארטאפ שהוקם מתוך התנסות אישית
הסטארטאפ, הנמצא כיום בשלבי פיתוח מתקדמים, החל במסגרת התומכת של המסלול האקדמי המכללה למינהל. במהלך לימודי התואר השני בעיצוב, חדשנות ויזמות נתבקשו הסטודנטים להתחיל לתכנן את פרויקטי הסיום שלהם שיוצגו בסיום הלימודים. עודד ירקוני, סטודנט בתוכנית וחובב חתולים מושבע החל לחשוב על הפרוייקט שלו ומצא כי אחד הקשיים העיקריים אצל חובבי חתולים הוא זיהוי מחלות אצלם. מכיוון שהסימפטומים אינם ניכרים לעין אצל חתולים, פעמים רבות מחלות כרוניות וקטלניות מזוהות מאוחר מדי על ידי הבעלים וחיה מובאת לוטרינר בשלבים שכבר כמעט ולא ניתן לטפל יותר במחלה. הארגז החדש שהוא פיתח מבטיח להתריע עוד בשלב ההתחלתי של המחלה ורותם את הטכנולוגיה לטובת איכות חיים טובה יותר לחתולים ולבעליהם.
המכללה למינהל מעודדת יזמות- בתואר ראשון וגם בתואר השני
הסטארט אפ החדש קיפי ועוד מיזמים רבים נוספים, פותחו במסגרת מסלול התואר הרב תחומי בעיצוב, יזמות וחדשנות במכללה למינהל. תואר שני זה הוא תואר ייחודי שבמקום להתעסק בתאוריות על יזמות וחדשנות, מאפשר לסטודנטים בו להתנסות בצורה ממשית. במהלך התואר מתבקשים הלומדים לפתח מיזם משלהם והם לומדים את כל עיקרי ההשקעה והפנייה למשקיעים וחברות במסגרת הפרוייקט.
ללומדי התואר הראשון, במקביל לתואר השני בעיצוב, יזמות וחדשנות מוצעת ההתמחות ביזמות במסגרת לימודי תואר ראשון במנהל עסקים. במסגרת התמחות זו הסטודנטים לוקחים חלק במציאת רעיונות למיזמים שונים, כיצד לפתח אסטרטגיה ובריף אודות הרעיונות ולומדים את הצדדים העסקיים הנדרשים מן היזם. למי שלקח התמחות זו בתואר הראשון, מובטחת עדיפות באם יבחרו ללמוד לתואר השני המקביל במכללה.
בסיכומו של דבר, עולם הלימודים האקדמיים של היום מציע לצעירים הזדמנות להוציא רעיונות ומיזמים מן הכוח אל הפועל, תוך שילוב לימודי האקדמיה ותעודת התואר הכה חשובה במהלך התהליך. הסיוע בתוכניות לעידוד יזמות השונות מאפשר גם ללומדים להחשף לשלל חברות גדולות ובנקים ופותח להם דלתות, דבר שחשוב לדעת אם מתלבטים בין השקעה בתואר, או עבודה ופיתוח של מיזם אישי.